Visie

'Wat ik zeker weet: je reis begint met de keuze om op te staan, erop uit te gaan en ten volle te leven.' - Oprah Winfrey
 

In de menselijke communicatie blijkt 93% non-verbaal te zijn. Het grootste deel wordt bepaald door de taal van het lichaam en de stem. De Alchemist biedt brede scholing (trainingen en workshops) aan waarbij de taal van het lichaam het uitgangspunt is en waarbij je in korte tijd ‘vanuit de lichaamstaal’ leert werken. Hierbij  bieden we allerlei werkvormen aan, vanuit verschillende stromingen, die daarbij ondersteunend kunnen werken. Onze inspiratie halen wij onder andere uit: het Werken met Mensen, het Leven zelf, theater, muziek, dans- en bewegingsexpressie, systemisch werken, focusing, mindfulness, sjamanisme, meditatie en andere lichaamsgerichte werkvormen.

 

Achtergrond

In Nederland hebben we inmiddels zoveel, therapeuten, trainers, coaches en aanverwante beroepen, dat het van belang is als professional om je eigen kleur/toon, goed helder te hebben, ook om jezelf in de markt te zetten. Zicht op je eigen persoonlijke krachten en competenties is dus van groot belang. In elke cel van een mensenlichaam is de potentie van wie je in wezen bent en waar jij goed in bent aanwezig. Wanneer je hier vanuit werkt, dan gaat werken als het ware ‘vanzelf’,  op een natuurlijke manier.  Dan is wie je bent en wat je doet met elkaar in overeenstemming. Dan zijn je woorden en je handelingen congruent met je lichaamstaal en kun je je lichaam gaan gebruiken als een instrument dat je kunt inzetten voor het werk dat je doet. Ofwel, om in de taal van de ALchemist te blijven, ligt in je cellen naast je potentie (het goud) ook de pijn opgeslagen (het lood). De ALchemist stelt zich ten doel om mensen te helpen om de Pijn om te zetten in Potentie via de weg van Inspiratie, Creativiteit naar het bevrijden van Passie en Plezier!  Dit doen we voor individueel, in groepen en in organisaties.

 

Werkelijke verankering

De kracht van mensen kan pas echt tot uiting komen als er een samenwerking is tussen het Hoofd, het Hart en het Instinct, je Lichaam. Dit leidt tot een leven vanuit Guts, dan wel lef, werkelijk durven handelen.

Dit is vaak de moeilijkste en hardnekkigste stap, maar ook de meest verandering gevende wanneer je echt anders en vanuit jezelf leert leven. De hardnekkigheid heeft te maken met het feit dat deze in de cellen verankerde patronen raken aan het ‘bestaansnivo’ (hoe we vanuit onze achtergrond geleerd hebben hoe we bestaansrecht hadden). Zonder dat we het ons bewust zijn herhalen we dagelijks ons aangeleerde programma. Maar... dit 'bekende' programma kan als het ware worden omgezet naar je oorspronkelijke 'programma'. Dit vereist moed om dit in de ogen te kijken en lef om een sprong naar het onbekende te durven maken.

Trainingen bij de ALchemist beginnen bij het lichaam, bij het anders leren bewegen, met plezier, speelsheid en passie. In de praktijk blijkt dat het hoofd en hart dan als vanzelf ‘meegaan’ en dat je veel sneller tot werkelijke veranderingen komt.

Wij werken zowel voor particulieren als voor organisaties.