Welkom bij de ALchemist

'Pas als ik de grootsheid in mezelf kan zien, kan ik de grootsheid in anderen zien' (Kay Polak)

Agenda

Start Jaartraining Werken met LIchaamstaal (voor professionals)
15 januari 2021
in: Amersfoort
https://www.dealchemist.com/Praktische-informatie-

Nu te koop

'Get your Guts - Je instinct als kompas' van Hilde Bolt.
Het boek is te bestellen via: info@dealchemist.com.

Privacy verklaring (pdf)

De ALchemist is een specialistisch instituut op het gebied van lichaamstaal en lichaamsgerichte werkvormen. Wij bieden bij- en nascholing aan voor professionals, trainingen/workshops/events voor organisaties en lichaamsgericht coachen, supervisie/intervisie-begeleiding.

Een alchemist kent het geheim van het veranderen van lood naar goud.... Dit sluit aan bij onze manier van werken; Wij zetten Pijn, Weerstand en Angst om in Kracht, Inspiratie, Creativiteit, Passie en Plezier!

Hilde Bolt & Iet Mans hebben door de oprichting van de ALchemist hun samenwerking vormgegeven. Hun beider passie voor lichaamsgericht coachen/werken is de katalysator die hen in de samenwerking veel energie geeft. Vanuit hun onderlinge ALchemie en die met andere experts op dit gebied willen zij het werken met lichaamstaal serieus op de kaart zetten. De enthousiaste reacties op hun gezamenlijke trainingen deden hen definitief de handen ineen slaan. Het natuurlijk gevolg is hun onderneming 'De ALchemist'. Deze naam weerspiegelt hun aanpak om met eenvoudige middelen stralende resultaten te bereiken. De Alchemist werkt samen met een netwerk van ervaren trainers die gespecialiseerd zijn in het werken met allerlei lichaamsgerichte werkvormen.

Reacties

'Werkelijk verbinding kunnen maken met mijn innerlijke kompas en hierop vertrouwen, is wat ik in de jaartraining heb geleerd. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mij vrijer voel en nog intenser kan genieten.

Hilde en Iet, beiden vakvrouwen, verstaan de kunst om vanuit een veilige omgeving te prikkelen, uit te dagen en je volledig naar binnen te laten keren. De aanpak is praktisch, warm en met een vleug humor. De kennis en ervaring uit de jaartraining maakt dat ik als coach/counselor nog beter in staat ben om op bestaansniveau te kunnen werken. Lichaamsgericht werken gaat over subtiliteit. De beweging van de ander kunnen volgen en hierin durven te vertragen. Dit kan alleen als je daarin ook je eigen beweging meeneemt. Het is werken zonder al te veel woorden te gebruiken. Het gaat om afstemmen en je comfortabel voelen in wat er zich in het moment aandient. Dit alles kan alleen, als je het eerst zelf hebt ervaren en je hoofd, hart en instinct met elkaar kunt verbinden. En dat is wat deze training je allemaal biedt.


'
 
'Ik heb de jaartraining Werken met Lichaamstaal met Hilde en Iet als een kado ervaren. Elke maand weer even onderdompelen in warmte, plezier en vooral jezelf mogen zijn. De ene keer voelde het als een verfrissende douche, dan weer als een diepe oceaan. Je verkende steeds je eigen grenzen, maar voelde je altijd veilig om die op te zoeken. De groep was ook heel hecht en nog regelmatig zie ik een paar mensen. De oefeningen die we deden werkten nog lang door in je systeem. Ik heb iedereen zien groeien en durfde zelf ook de stap te zetten om dit jaar een eigen praktijk in coaching, sollicitatietraining en ontspanningstherapie te starten. Ik gebruik regelmatig oefeningen uit deze jaartraining, en zie dat het letterlijk mensen in beweging brengt om die stappen te zetten, dichter bij hun levensdoel! De trainsters zijn allebei fantastische, pure mensen met veel humor! Zij maken het onzichtbare zichtbaar in de mens, heel mooi! De setting in Doorn is ook geweldig, je waant je even in een andere wereld, waar je alles letterlijk van je af mag gooien, dansen, schreeuwen, en ze werken ook met prachtige muziek etc. Ga zo door dames, jullie hebben mijn leven verrijkt!'
 
'Wat een prachtige mix van veiligheid, kennis, creativiteit & humor!'
 
'Het was zeer inspirerend, leerzaam en ik heb genoten.'
 
' Ik heb heel veel tools meegekregen en door de oefeningen ook zelf veel ervaren.
Hilde en Iet vulden elkaar ook erg goed aan.'
 
'Een ''must-have in your toolbox'' voor coaches en begeleiders.'
 
'Verruimt het arsenaal aan vaardigheden van de coach/counselor, ook wanneer hij/zij
niet specifiek 'lichaamsgericht' werkt of wil werken.
Er worden universele zaken aan de orde gesteld. Chapeau!!'
 
'Zeer goed te gebruiken in de praktijk.'
 
'Zelden een training gehad met twee zulke zeer gepassioneerde trainers.'