Actuele Workshops

`Cut the crap, get to the point`... (Iet & Hilde)
 

De ALchemist biedt ook inspirerende losse workshops aan.

Hieronder volgt een uitleg over welke workshops er op dit moment op de agenda staan.

 

 

 

 

20 september 2019 APK-dag Geboorte en Wedergeboorte

Heb je behoefte om een dag in het diepe te duiken, waarin je wezenlijke patronen kunt doorbreken? Dan is onze APK-dag: Geboorte en Wedergeboorte op 20 september a.s. mogelijk iets voor jou!
Onze geboorte is onze start naar het leven. Alles wat hierin gebeurt, aan voorafgaat en volgt heeft veelal een onbewuste impact op ons.
Impact op onze patronen die we ontwikkelen, de keuzes die we maken, relaties aangaan en hoe we met onszelf hebben leren omgaan. Het is verbonden met ons gevoel van basisveiligheid of onveiligheid. Hoe ben je ontvangen? Heb je je gewenst, veilig en geliefd gevoeld?
Tijdens deze dag gaan we deze (non-verbale) thema’s dieper onderzoeken en bewust worden middels bewegen, muziek en lichaamsgerichte oefeningen. Het mooie is dat we via ons lichaam los kunnen komen van deze patronen en ruimte kunnen maken, zodat je jezelf als het ware opnieuw geboren kunt laten worden en je je los kunt maken van de imprints in je systeem. Hierdoor kom je weer in contact met je oorsprong, diegene wie je in wezen bent.

Deze workshop is geschikt voor mensen die al ervaring hebben met lichaamsgericht werken. Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je altijd even contact met ons opnemen.

We raden aan om ter voorbereiding het filmpje van Anne Verwaal te kijken From Womb to World.
https://www.youtube.com/watch?v=bZ6gLGCy84o

Aanvang: 9.30 met koffie en thee, start 1000

Plaats: Nieuwe Erven Amersfoort

Kosten: € 195,- (Excl BTW)
Voor oud-deelnemers van onze Jaartraining €175,- (Incl. BTW)

 

Dance Intensive -Release & FLow - 01 februari 2019

‘Dansen is de ultieme vorm van Vrijheid:

je bewegen zoals je Hart je ingeeft, je gevoelens tonen zonder remmingen, je laten zien zoals je bent.

Wie zou niet op die manier willen leven, wie zou niet door het leven willen dansen op het ritme van de Ziel.’

(Oriah Mountain Dreamer)

Voor ieder mens en lichaam is een onderhoudsbeurt bij tijd en wijlen noodzakelijk, om je geest te legen, je hart te luchten en je lichaam weer te bevrijden en op te laden.

Heb je er behoefte aan om jezelf een hele dag helemaal onder te dompelen in heerlijke muziek, om je eigen reis te maken in je lichaam, met de muziek als medicijn..... Heerlijk een dag volledig je eigen ritme & beweging volgen, opgaan in de muziek, niet hoeven praten, maar bewegen, verstillen, losgaan, relaxen, spelen & experimenteren?

Meld je dan zeker aan1

Achtergrond (bron: www.internal-movement.com)

Opvoeding, traumatische gebeurtenissen en destructieve interactie met de omgeving verstoren het natuurlijke bewegen van mensen. Hierdoor ontstaan de zgn. overlevingsmechanismen, waardoor mensen hun eigenlijke verlangens niet leven, maar een systeem ontwikkelen wat afgestemd is op de verwachtingen van de buitenwereld. Hierdoor raakt het natuurlijke systeem, het lichaam, maar ook het emotionele functioneren en de gedachtenwereld, verstoord.

Bewegen begint al in de baarmoeder en is verbonden met het element water. In water kun je ‘gewichtsloos’ en soepel bewegen. Hierin is het oer-bewegen zichtbaar, veelal zacht, subtiel, vloeiend. Door de interactie met en aanpassing op de buitenwereld, de moeder, verliest een mens het contact met zijn/ haar oorspronkelijke bewegen en ook met de subtiele, ongeremde en natuurlijke manier van bewegen. Vanuit de dans zie je dat mensen snel geneigd zijn om vast te raken in hun eigen beweging, ‘to get stuck in their own movement’. Hierin worden de aangeleerde en aangepaste patronen en blokkades zichtbaar en voelbaar. En juist via het lichaam en van binnen uit bewegen, kunnen deze patronen zichzelf van binnenuit oplossen, in plaats dat er een oplossing van buiten af gevonden moet worden. Via het lichaam veranderen is direct, snel, maar soms ook confronterend. De veranderingen die er plaats vinden worden daardoor diep verankerd in het systeem.

Het mooie van muziek is dat het 'door alles heengaat'. Het laat weerstanden smelten, het creëert beweging in je lichaam, van binnenuit. het helpt om de innerlijke controle te laten, zodat je uit je standaardpatronen komt. Het geeft structuur/ bodem aan je ervaringen/gevoelens/ emoties,  het kan inspireren en aanzetten tot andere bewegingen dan die je al kent en het kan je helpen om expressie te geven aan wat er in je leeft.

Hilde werkt met allerlei soorten muziek van trance, techno, tribal, wereldmuziek uit allerlei culturen tot en met ceremoniële klassieke muziek.

Begint het al te kriebelen: Feel free to join!